Vi bor på en mindre gård utanför Julita Katrineholm.

Där han i huset arbetar som elkonstruktör och hon som sjuksköterska.

Vi har båda ett stort intresse för jakt och hundträning.


Våren 2012 startade vår resa i monstervärlden. Det var då Skrämmens A-Mira kom in som en stormvind i vårt liv.

En härlig, lättlärd och kärleksfull hund med en enorm arbetsvilja.

Intresset för jakt med hund väcktes dock några år tidigare då vi skaffade oss Luna.

En blandras mellan just Kleiner Münsterländer, Springer spaniel och en skvätt Border collie.


En tik som har stort jaktintresse med näsa för såväl fågel som klövvilt men har genom åren blandat och gett särskilt när det gäller fågelarbete eftersom har både stående och stötande egenskaper bakom sig.


Hon fungerar dock utmärkt som eftersökshund och har fått idel ros av domare då vi gått viltspårsprov. Hon spårar i lagom fart och är extremt spårnoga. Utöver detta är hon en mycket lugn, trygg och psykiskt stabil hund.


När Luna vid 8 månaders ålder för första gången stod fast för ripa var det som en WOW-upplevelse enligt Lasse, tyvärr blev det allt tydligare med tiden att hon saknade såväl fart som vidd d.v.s. lite för dålig motor.Då väcktes tanken om att köpa en renrasig Kleiner Münsterländer.


Efter lite eget letande och med tips från våra vänner Joel och Åsa Holm-Carlsson fick vi nys om att Björn Holgersson och Münsterkullens kennel precis fått en kull valpar. Men eftersom vi var på jakt efter en tik och alla hans tikar blivit bokad så fick vi tipset om att leta vidare hos Linda Holm & Ingemar Johansson som driver Skrämmens Kennel utanför Kungälv.


Där hade vi turen att få införskaffa vårt första lilla ”monster” och som förstagångs köpare/ägare har vi haft en uppfödare som gett oss god vägledning och många träningsmöjligheter. Något som vi som uppfödare också kommer att försöka bidra med,

dock kommer det att bli svårt att fylla Skrämmens skor men vi kommer att göra vårt bästa och ta in experthjälp när så behövs.


Vårt mål är att kunna erbjuda våra köpare valpträffar där vi tränar lite på grundlydnaden och ger valparna möjlighet till en första fågelkontakt.

Vidare vill vi även ge möjlighet till att gå ett fältprov samt tillhörande eftersöksgrenar och detta redan som unghund.


Vi trycker också på vikten av att höftledsröntga våra hundar, detta dels för att se utfallet av själva parningen men främst för att främja rasens sundhet och hälsa. Vi hoppas därför att våra kommande valpköpare är av samma uppfattning och vill vara med på resan att träna, jaga och stärka Kleiner Münsterländer som ras i jaktvärlden.