Viltjägarens kennel drivs idag av tre delägare.

Malin och Lasse Savela som bor på en mindre gård utanför Julita Katrineholm.

Där han i huset arbetar som elkonstruktör och hon som sjuksköterska.

Vi har båda ett stort intresse för jakt och hundträning.


Gabriella "Gabbi" Larnebring är sedan 2021 ett ägartillskott till kenneln av stora mått. En tjej med hjärtat på rätt ställe och drivs av att bibehålla och använda rasens allsidighet. Hon har utöver det stora resurser och erfarenheter av att träna hund såväl lydnadsmässigt som i kontakt med vilt.Gabriella "Gabbi" som idag bor på Sämsholms gård och äger Viltjägarens Brita samt Viltjägarens Deo. En gård med stora resurser för vår ras och dess utveckling mot en bra jakthund. Hon har även ett mycket gott samarbete med Mattias Westerlund som driver Hundskolan Vision. En enorm resurs för kompentensutveckling gällande grund-/jaktlydnad och ditt samarbete med din hund som förare i praktisk jakt.

Våren 2012 startade vår, Malin och Lasses, resa i münstervärlden. Det var då Skrämmens A-Mira kom in som en stormvind i vårt liv.

En härlig, lättlärd och kärleksfull hund med en enorm arbetsvilja.

Intresset för jakt med hund väcktes dock några år tidigare då vi skaffade oss Luna.

En blandras mellan just Kleiner Münsterländer, Springer spaniel och en skvätt Border collie.


En tik som har stort jaktintresse med näsa för såväl fågel som klövvilt men har genom åren blandat och gett särskilt när det gäller fågelarbete eftersom har både stående och stötande egenskaper bakom sig.


Hon fungerar dock utmärkt som eftersökshund och har fått idel ros av domare då vi gått viltspårsprov. Hon spårar i lagom fart och är extremt spårnoga. Utöver detta är hon en mycket lugn, trygg och psykiskt stabil hund.


När Luna vid 8 månaders ålder för första gången stod fast för ripa var det som en WOW-upplevelse enligt Lasse, tyvärr blev det allt tydligare med tiden att hon saknade såväl fart som vidd d.v.s. lite för dålig motor.Då väcktes tanken om att köpa en renrasig Kleiner Münsterländer.


Efter mycket letande fick vi så äntligen fatt i en valp från Skrämmens Kennel utanför Kungälv. En uppfödare som gett oss god vägledning och många träningsmöjligheter. Något vi som uppfödare också kommer att försöka bidra med.
Vi trycker också på vikten av att höftledsröntga våra hundar, detta dels för att se utfallet av själva parningen men främst för att främja rasens sundhet och hälsa. Vi hoppas därför att våra kommande valpköpare är av samma uppfattning och vill vara med på resan att träna, jaga och stärka Kleiner Münsterländer som ras i jaktvärlden.